Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων

Επίκαιρα Νέα

Εξαιτίας του μεγάλου αριθμού φορέων που εκδήλωσε ενδιαφέρον να εγγραφεί στο Μητρώο του ΟΠΕΚΕΠΕ και να αποκτήσει πρόσβαση στην εφαρμογή Συνδεδεμένων ενισχύσεων έτους 2023 τις τελευταίες δύο ημέρες, αλλά και πληθώρας αιτημάτων φορέων, οι οποίοι δηλώνουν αδυναμία ολοκλήρωσης των καταχωρίσεων μέχρι την τεθείσα  καταληκτική ημερομηνία, σας ενημερώνουμε ότι:

οι εφαρμογές καταχώρησης ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα άμεσων ενισχύσεων του έτους ενίσχυσης 2023. Ειδικότερα:

  • ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ
  • ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΒΡΩΣΙΜΩΝ ΟΣΠΡΙΩΝ
  • ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΡΩΤΕΪΝΟΥΧΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΨΥΧΑΝΘΩΝ
  • ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΡΩΤΕΪΝΟΥΧΩΝ ΣΑΝΟΔΟΤΙΚΩΝ ΨΥΧΑΝΘΩΝ
  • ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΗΛΩΝ

θα παραμείνουν ανοικτές προς καταχώριση έως και την Τετάρτη 17/4/2024 και παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την τήρηση των ημερομηνιών και ολοκλήρωση των εργασιών, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εγκαίρως οι προγραμματισθείσες πληρωμές των εν λόγω συνδεδεμένων ενισχύσεων, χωρίς  καθυστέρηση.

Υπενθυμίζουμε ότι η εγγραφή των φορέων στο Σύστημα Διαχείρισης Χρηστών του ΟΠΕΚΕΠΕ γίνεται μέσω του συνδέσμου

https://registration.dikaiomata.gr/subs_registration/

ενώ η εγγραφή του Διαχειριστή του κάθε φορέα μέσω του συνδέσμου:

https://registration.dikaiomata.gr/registrationUsrMngOsde/register1.php

Σε εφαρμογή του άρθρου 43 "Απόδοση ενισχύσεων σε κληρονόμους" του Νόμου 5087/2024 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΦΕΚ Α'/25/16.02.2024) καλούνται οι νόμιμοι κληρονόμοι των αποβιώσαντων δικαιούχων, οι οποίοι κατά τον χρόνο κληρονομικής διαδοχής είχαν την ιδιότητα του κατα κύριο επάγγελμα αγρότη, και δεν είχαν λάβει ενίσχυση για τις ακόλουθες ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis),  να καταθέσουν σχετική αίτηση έως 22/04/2024 στα κατά τόπους γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ:  

Περισσότερα...

Σας ενημερώνουμε ότι είναι ενεργές οι εφαρμογές καταχώρησης ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα άμεσων ενισχύσεων του έτους 2023. Ειδικότερα :

Περισσότερα...

Σας ενημερώνουμε ότι, το τελευταίο 24ωρο, λάβαμε καταγγελία στην οποία αναφέρεται ότι, άγνωστοι προς τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. πολίτες, οικειοποιούμενοι τα πραγματικά στοιχεία υπαλλήλων του, προσεγγίζουν παραγωγούς στις κοινότητες της Π.Ε. Τρικάλων, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, που έχουν πληγεί από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα (κακοκαιρία Daniel), από τους οποίους ζητούν την παραχώρηση ευαίσθητων προσωπικών πληροφοριών, με αιτιολογία την καταγραφή των ζημιών στις εκμεταλλεύσεις τους.

Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο παραγωγό, πως η καταγραφή ζημιών δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του, συνεπώς δεν εμπλέκεται στην διαδικασία αυτή.

Για να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος από την δραστηριότητα επιτήδειων που προχωρούν σε αντιποίηση αρχής, για ίδιον όφελος, ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ζητά από τους παραγωγούς να μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους ενέργειες, που προφανώς σκοπό έχουν την εξαπάτηση τους και καλεί όσους γίνονται δέκτες τέτοιων οχλήσεων να υποβάλλουν αμέσως καταγγελία στην Αστυνομία.

Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. διαβεβαιώνει τους δικαιούχους γεωργικών ενισχύσεων ότι δεν πρόκειται να ζητηθούν ποτέ από υπαλλήλους του Οργανισμού, κατ’ οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. με επίσκεψή τους στην εκμετάλλευση, μέσω email, μηνυμάτων, ή τηλεφωνημάτων) τα προσωπικά τους στοιχεία όπως, αριθμοί και άλλες πληροφορίες τραπεζικών καρτών ή κωδικοί πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούνται από τους ίδιους κατά τις συναλλαγές τους με τα τραπεζικά ιδρύματα (ebanking / phonebanking).

Τα απαραίτητα στοιχεία για τις πληρωμές των δικαιούχων αγροτικών ενισχύσεων τις οποίες διεκπεραιώνει ο Οργανισμός, αντλούνται από τις αιτήσεις που υποβάλλουν οι δικαιούχοι στον Οργανισμό, ενώ οι πληρωμές πραγματοποιούνται με κατάθεση στο τραπεζικό ίδρυμα της επιλογής τους.

Οργανισμός

loading...
Οργανισμός

Εξυπηρέτηση

loading...
Εξυπηρέτηση

Εφαρμογές

loading...
Εφαρμογές

Με ένα κλικ

loading...
Με ένα κλικ

Επιστροφή στην κορυφή