Θέμα : Απάντηση στην κοινή δήλωση των κ. Στ. Αραχωβίτη, κας Ολ. Τελιγιορίδου, και κ. Γ. Σαρακιώτη με τίτλο «Συνειδητά βουβό το «επιτελικό κράτος» στις καταγγελίες για τις πρακτικές στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.»

Σχετικά με την κοινή δήλωση των Στ. Αραχωβίτη, Ολ. Τελιγιορίδου, Γιάν. Σαρακιώτη για καταγγελίες και δημοσιεύματα που αφορούν «περίεργες πρακτικές σε σχέση με βοσκοτόπια και επιδοτήσεις στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.», η Διοίκηση του Οργανισμού δηλώνει, απόλυτα και ξεκάθαρα, ότι δεν θα ανεχτεί τη σπίλωση του έργου της.

Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι, όλες οι καταγγελίες που έρχονται εις γνώση της Διοίκησης του Οργανισμού, κατ’ οποιονδήποτε τρόπο, ανώνυμες ή όχι, διαβιβάζονται άμεσα στις αρμόδιες Δ/νσεις του Οργανισμού, προκειμένου να εξεταστούν.

Άμεσα, το ίδιο πράξαμε, και με όσες καταγγελίες αναφέρονται στα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι οποίες αφορούν βοσκοτόπια.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων, που θα επαληθεύσουν ή όχι τις καταγγελίες, θα καθορίσουν τις περαιτέρω ενέργειες του Οργανισμού, στο πλαίσιο της χρηστής διακυβέρνησης, σύμφωνα με το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του και την κείμενη νομοθεσία.

Σε κάθε περίπτωση, με απόλυτη διαφάνεια, ανεξαρτήτως εμπλεκόμενων προσώπων, τα πορίσματα των ελέγχων θα κοινοποιηθούν τόσο στα ΜΜΕ που αναπαρήγαγαν τις καταγγελίες, ώστε να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις που δεν θα αφήνουν καμία αμφιβολία για την ορθή διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων από τον Οργανισμό, όσο και στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για περαιτέρω ενέργειές τους, αν συντρέχουν τέτοιοι λόγοι.  

Τέλος, σχετικά με «τις καταγγελίες για τοποθετήσεις διευθυντών και προϊσταμένων» οι απαντήσεις έχουν δοθεί αναλυτικά τόσο σε ανακοίνωση του Οργανισμού την 18η/9/20 στην ιστοσελίδα του, αλλά και θεσμικά απαντώντας σε Αναφορά που υπεβλήθη στη Βουλή των Ελλήνων και μας διαβιβάστηκε αρμοδίως, όπου καταρρίπτονται αναλυτικά όλοι οι ισχυρισμοί των ανώνυμα καταγγελλόντων.  

                                                                                                                                                        Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

                                                                                                                                                              Δρ. Γρηγόριος Βάρρας