ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένας από τους κύριους στόχους και δέσμευση της Διοίκησης του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ήταν να κάνει πράξη, την κυβερνητική βούληση για τη μεταφορά των εφαρμογών των Δημοσίων Φορέων, στο ενιαίο κυβερνητικό νέφος (G-Cloud). Για το σκοπό αυτό, συνεργαζόμαστε γόνιμα και αποτελεσματικά με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.).

Το 2020 υλοποιήσαμε την υπηρεσία kyd.gov.gr ενώ συνεχίζουμε τη συνεργασία μας για την εξέλιξη των παρεχόμενων υπηρεσιών μας, προς τους γεωργούς. Έτσι τον Νοέμβριο του 2021, μετά από αίτημά μας, η Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ παραχώρησε στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. την αναγκαία υποδομή, τον εξοπλισμό και τους αποθηκευτικούς πόρους μέσω του Azure Cloud της Microsoft, για την ανάπτυξη των Πληροφοριακών μας Συστημάτων, με σκοπό την υποδοχή, της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2022 και των εφαρμογών των Προγραμμάτων της Κ.Α.Π. 2023-2027, στο ενιαίο κυβερνητικό νέφος (G-Cloud).

Η Διοίκηση του Οργανισμού, με μεθοδική δουλειά και διευρυμένες συνεργασίες, αναβαθμίζει επιχειρησιακά τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και ισχυροποιεί τον κεντρικό του ρόλο στο συντονισμό του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (Ο.Σ.Δ.Ε.), προκειμένου να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στο απαιτητικό περιβάλλον της νέας Προγραμματικής Περιόδου.