Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων

Διήμερη επίσκεψη στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε πραγματοποίησε στις 15 και 16 Ιουνίου 6μελής αντιπροσωπεία εμπειρογνωμόνων από τον αντίστοιχο Οργανισμό Πληρωμών της Τουρκίας (ΤΚDK). 

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η μετάδοση τεχνογνωσίας και εμπειρίας από την υλοποίηση και εφαρμογή του Προγράμματος LEADER στην Ελλάδα. Φιλικό χαιρετισμό στη συνάντηση απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. κ. Αντώνης Μωσίδης και η αντιπρόεδρος κα Άννα-Μαρία Γιάντση καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους στον Οργανισμό κατά την έναρξη της συνεδρίασης. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του ΟΠΕΚΕΠΕ στελέχη από τη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας, τη Δ/νση Πληρωμών Αγροτικών Ενισχύσεων, και το Γραφείο Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, καθώς και εκπρόσωπος της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Προγράμματος του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τη δεύτερη ημέρα της φιλοξενίας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην οινοποιία «Οικογένεια Ιερόπουλου» στη Νεμέα, όπου η τουρκική αντιπροσωπεία ενημερώθηκε εκτενώς από μέλη της Διαχειριστικής Αρχής, της Αναπτυξιακής Βορείου Πελοποννήσου, του ΟΠΕΚΕΠΕ για τον τρόπο εφαρμογής του LEADER στην Ελλάδα. Η τουρκική αντιπροσωπεία εξέφρασε τις ευχαριστίες της για τη φιλοξενία και την ικανοποίησή της για την τεχνική κατάρτιση που της παραδόθηκε σχετικά με το πρόγραμμα του LEADER.

Επιστροφή στην κορυφή