ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΥπΑΑΤ θέτει σε δημόσια διαβούλευση δύο ακόμη προκηρύξεις υποέργων της εγκεκριμένης πράξης με τίτλο ‘Υψηλής Προστιθέμενης Αξίας Αγροτικές Ψηφιακές Υπηρεσίες (eΥπΑΑΤ)’ στο ΕΠ ‘Ψηφιακή Σύγκλιση’.


Αυτές οι δύο προκηρύξεις αφορούν τα υποέργα:

  • -. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΖΩΝΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, διάρκειας 24 μηνών και προϋπολογισμού 2.125.000,00 ΕΥΡΩ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%) και
  • -. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΝΤΟΣ ΕΠΟΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ, διάρκειας 20 μηνών και προϋπολογισμού 437.000,00 ΕΥΡΩ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%).

Τα παραπάνω υποέργα συνεισφέρουν τόσο στην δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και εύχρηστου ψηφιακού συστήματος εδαφολογικών δεδομένων, το οποίο θα ενσωματώνει τα μέχρι σήμερα παραχθέντα και θα τα συμπληρώνει με περιοχές υψηλού καλλιεργητικού ενδιαφέροντος που δεν έχουν χαρτογραφηθεί, όσο και στην παροχή προηγμένων υπηρεσιών εξεύρεσης κατάλληλων τεμαχίων για χρήση σε εξατομικευμένα επιχειρηματικά σχέδια.

Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει δύο εβδομάδες. Τα σχέδια των προκηρύξεων είναι διαθέσιμα στο site του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) όπου και δίνονται οδηγίες συμμετοχής στην εν λόγω ανοιχτή διαδικασία υποβολής παρατηρήσεων και προτάσεων. Μετά το τέλος της δημόσιας διαβούλευσης, τα υποέργα θα προκηρυχτούν άμεσα.