ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όπως κάθε Πέμπτη, στο διαδικτυακό σύστημα υποβολής αιτήσεων μίσθωσης δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης αναρτήθηκαν για δεύτερη φορά 26 αγροτεμάχια έκτασης 820 στρεμμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, 16 αγροτεμάχια έκτασης 302 στρεμμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και 6 αγροτεμάχια έκτασης 67 στρεμμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς για τα οποία δεν υπήρξε υποβολή αιτήσεων κατά την πρώτη ανάρτησή τους. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης μίσθωσης για τα νέα αναρτημένα αγροτεμάχια είναι η 25/1/2012.


Σημειώνεται ότι οι πρώτες συμβάσεις μίσθωσης γης αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και θα παραδοθούν στους δικαιούχους την Τρίτη 27/12/2011 στην αίθουσα συσκέψεων του Διοικητηρίου. Οι πρώτες συμβάσεις αφορούν 11 δικαιούχους, οι οποίοι μισθώνουν συνολικά 29 αγροτεμάχια έκτασης περίπου 180 στρεμμάτων.

Το όλο εγχείρημα ξεκινά και ολοκληρώνεται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Η Ελλάδα των Περιφερειών έχει αυτή την ανάγκη και είναι στο χέρι των υπηρεσιών της κάθε Περιφερειακής Ενότητας να προσφέρουν στους συμπολίτες τους δημόσια γη που μπορεί να συμβάλει στην επανεκκίνηση του πρωτογενούς τομέα της χώρας. Η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης άνοιξε τον δρόμο και της αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.