ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013, τελέστηκαν στη Θεσσαλονίκη τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης <<Zootechnia 2013 >> που θα διαρκέσει έως τις 10 Φεβρουαρίου.

Τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον Πρόεδρο του κ. Γρηγόρη Αποστολάκο, εκπροσώπησαν ο Αναπληρωτής Πρόεδρος κ. Αλέξανδρος Οφίδης και ο Γενικός Διευθυντής κ. Κυριάκος Μπαμπασίδης οι οποίοι περιηγήθηκαν στους χώρους της Έκθεσης. Μεταξύ άλλων επισκέφθηκαν και το περίπτερο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που υποστηρίχτηκε με ανθρώπινο δυναμικό και ενημερωτικό υλικό από τον ΟΠΕΚΕΠΕ .

Οι εκπρόσωποι της νέας Διοίκησης του Οργανισμού κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων είχαν επαφές με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου καθώς και το Γενικό Γραμματέα του ΥπΑΑΤ κ. Μόσχο Κορασίδη. Συναντήθηκαν επίσης με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα αλλά και με εκπροσώπους του Δήμου Θεσσαλονίκης και τον Πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ κ. Σ. Μάμαλη.

Παράλληλα είχαν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα κ. Du Qiwen και με τον Βούλγαρο Υπουργό Γεωργίας κ. Miroslav Naydenov οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια της Έκθεσης. Τέλος, οι κ.κ. Οφίδης και Μπαμπασίδης κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στο περίπτερο του ΥπΑΑΤ, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με κτηνοτρόφους αλλά και επισκέπτες της Έκθεσης.