Με μεγάλη επιτυχία και την συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 σε κεντρικό ξενοδοχείο των Ιωαννίνων ημερίδα με θέμα «Διαδικτυακές Υπηρεσίες ΟΠΕΚΕΠΕ & Νέα ΚΑΠ 2014-2020. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.και του Συνδέσμου Γεωπόνων Νομού Ιωαννίνων.

Τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και τον Πρόεδρό του κ.Γρηγόρη Αποστολάκο, εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού κ. Κυριάκος Μπαμπασίδης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και απάντησε σε ερωτήσεις των παρισταμένων.

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν στελέχη του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και συγκεκριμένα ο κ. Κύριλλος Κόρδεβας, (Δ/νση Πληροφορικής), ο οποίος παρουσίασε τις Ψηφιακές Υπηρεσίες του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και ανάλυσε τα Μέτρα Δράσης 214 (Αγροπεριβαλλοντικά), η κα Χαριτίνη Παπαθανασίου, (Π.Δ. Ηπείρου&Δυτ. Μακεδονίας), που ανέλυσε τη διαδικασία της Διαδικτυακής υποβολής Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης έτους 2013 και η κα Αθανασία Γεωργοπούλου (Γραφείο Ευρωπαϊκών θεμάτων, Επικοινωνίας& Δημοσίων Σχέσεων Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.), που εισηγήθηκε για τη Νέα Κ.Α.Π. 2014-2020. Μετά το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση, όπου απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα και θέματα που τέθηκαν από τους ακροατές.