Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. καταβάλλει σήμερα άμεσες ενισχύσεις για τις αιτήσεις έτους 2019, σε συνέχεια των πληρωμών των συνδεδεμένων ενισχύσεων, συνολικού ποσού 2.832.077,30 ευρώ, που αφορά στη συνδεδεμένη ενίσχυση για την καλλιέργεια της βιομηχανικής τομάτας.

Συγκεκριμένα, λαμβάνει χώρα πρώτη πληρωμή που αφορά στην καλλιέργεια βιομηχανικής τομάτας, με ποσό 2.832.077,30 ευρώ σε 843 δικαιούχους.

Σημειώνεται ότι, από το σύνολο των παραγωγών που καλλιεργούν βιομηχανική τομάτα, 51 δεν πληρούν το κριτήριο της ελάχιστης απόδοσης.

Υπενθυμίζεται ότι για την ενημέρωσή τους σχετικά με τις πληρωμές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους φορείς υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης, στο αυτοματοποιημένο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (2108802000) και στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης του Υπ.Α.Α.Τ. (1540), το οποίο λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες, από τις 09:00 έως τις 17:00. Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα προσωποποιημένης πληροφόρησης των δικαιούχων με τους εξής τρόπους:

Α.   Μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής «Καρτέλα του Αγρότη»

(https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/FarmersTab/#/login).

Β.   Μέσω της εξειδικευμένης εφαρμογής «Δημοσιοποίηση Πληρωμών» (https://dip.opekepe.gr) με χρήση των κωδικών πρόσβασης στο Πληροφοριακό Σύστημα του Υπουργείου Οικονομικών (Τaxisnet).

                                                                                                            Ο Πρόεδρος

                                                                                                   Δρ. Γρηγόριος Βάρρας