22 Ιουλίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών που προβλέπονται στα άρθρα 20, 21, 22 και 23 του ν. 4735/2020, όπως ισχύουν, για την επιλογή και τον διορισμό νέου Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.) από το ΑΣΕΠ, νέος Πρόεδρος του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε, αναλαμβάνει ο κ. Ευάγγελος Σημανδράκος, στη θέση του απερχόμενου κ. Δημήτριου Μελά.

Επίσης, με την ολοκλήρωση των ανωτέρω αναφερομένων διαδικασιών, νέος Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., αναλαμβάνει ο κ. Κυριάκος Μπαμπασίδης, στη θέση του απερχόμενου κ. Ζήνωνα Βαλμά.

Ο νέος Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Σημανδράκος, κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, σήμερα 22/07/2022, είχε μια εποικοδομητική συνάντηση εργασίας με τον κ. Μπαμπασίδη και τον κ. Μελά από τον οποίο ενημερώθηκε για τρέχοντα θέματα του Οργανισμού, με το πέρας της οποίας δήλωσε :

«Ευχαριστώ τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Γεωργαντά  για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και τον απερχόμενο Πρόεδρο, κ. Δημήτριο Μελά, για την ενημέρωση στα τρέχοντα θέματα του Οργανισμού και την άριστη συνεργασία.

Αντιλαμβανόμενος την κρίσιμη θέση που αναλαμβάνω αλλά και τη σπουδαιότητα που ο Οργανισμός έχει στην αγροτική οικονομία της χώρας,  σκοπός μου είναι να αξιοποιήσω την εμπειρία μου στα αγροτικά θέματα, για να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στο πολύ σημαντικό έργο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.»

Επίσης, ο κ. Μπαμπασίδης δήλωσε : «Είναι χαρά μου που βρίσκομαι και πάλι σε ένα γνώριμο για εμένα ρόλο, καθώς αυτή είναι η δεύτερη θητεία μου στον Οργανισμό. Είμαι εδώ για να συμβάλλω στο έργο του Οργανισμού, γνωρίζοντας τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας αλλά και τις ανάγκες του αγροτικού τομέα της χώρας.»

Τέλος ο κ. Μελάς δήλωσε : «Ευχαριστώ από καρδιάς το σύνολο του στελεχιακού δυναμικού του Οργανισμού για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα. Αναγνωρίζω τις εργώδεις προσπάθειες όλων, να ανταπεξέλθουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στις προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε, παρά τις ελλείψεις στο στελεχιακό δυναμικό και τις δύσκολες συνθήκες εργασίας, λόγω της πανδημίας COVID-19. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου, θεωρώ πως συντελέστηκαν δομικές αλλαγές και τομές που σκοπό είχαν να ισχυροποιήσουν τον ρόλο και τη θέση του Οργανισμού στον αγροτικό χώρο. Εύχομαι κάθε επιτυχία στον νέο Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Σημανδράκο».

Σημειώνεται ότι στο Διοικητικό σχήμα του Οργανισμού, παραμένουν και συνεχίζουν το έργο τους, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. κ. Πέτρος Τζαβέλλας και ο Γενικός Δ/ντής του Οργανισμού κ. Αντώνιος Κοροβέσης.