ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπεγράφη σήμερα 13/10/22, στην Κεντρική Υπηρεσία του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., η σύμβαση χρηματοδότησης, τήρησης και ταμειακής διαχείρισης του Ειδικού Λογαριασμού Εγγυήσεων Γεωργικών Προϊόντων (Ε.Λ.Ε.ΓΕ.Π), μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Τράπεζας Πειραιώς.

Την σύμβαση υπέγραψαν εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου, ο Υπουργός Οικονομικών κος Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κος Γεώργιος Γεωργαντάς ενώ εκ μέρους της Τράπεζας Πειραιώς υπέγραψαν ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Τραπεζικής κ. Αλκιβιάδης Αλεξάνδρου και ο Ανώτερος Διευθυντής Αγροτικής Τραπεζικής κος Ιωάννης Χανιωτάκης, καθώς και ο Ανώτερος Γενικός Δ/ντής κ. Θεόδωρος Τσούρος παρουσία της Διοίκησης του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και μέσω τηλεδιάσκεψης, του CEO της Τράπεζας Πειραιώς κου Χρήστου Μεγάλου.

Με την εν λόγω σύμβαση, η Τράπεζα Πειραιώς αναλαμβάνει : α) τη χρηματοδότηση του Ελληνικού Δημοσίου μέχρι του ποσού των δύο δισεκατομμυρίων τριακοσίων εκατομμυρίων ευρώ (2.300.000.000,00€) - με δυνατότητα επέκτασης μέχρι 10% - με σκοπό την πραγματοποίηση των πληρωμών των Κοινοτικών Ενισχύσεων, που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Εγγυήσεων (Ε.Γ.Τ.Ε.), μέσω του Ε.Λ.Ε.ΓΕ.Π. στο πλαίσιο της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, κατά την περίοδο από 16 Οκτωβρίου 2022 μέχρι 15 Οκτωβρίου 2023 και β) την τήρηση και ταμειακή διαχείριση του Ε.Λ.Ε.ΓΕ.Π, κατά την ίδια περίοδο.

Οι ως άνω υπηρεσίες τήρησης, ταμειακής διαχείρισης και χρηματοδότησης του Ε.Λ.Ε.ΓΕ.Π., θα ανανεώνονται κάθε έτος, επί τρία (3) συνεχή οικονομικά έτη μέχρι το 2025, με την υπογραφή αντίστοιχων πρόσθετων πράξεων με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. κος Ευάγγελος Σημανδράκος, εξέφρασε την ικανοποίησή του προς την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και προς την ηγεσία της Τράπεζας Πειραιώς, για την άψογη ολοκλήρωση του σχετικού Ηλεκτρονικού Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού, αλλά και για τις ενέργειές τους συνολικά, οι οποίες οδήγησαν στην υπογραφή της εν λόγω σύμβασης.

Όπως δήλωσε «η ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής γίνεται σε ένα καίριο, χρονικά, σημείο για τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. συμβάλλοντας στην απρόσκοπτη διεκπεραίωση των επικείμενων πληρωμών των Κοινοτικών Ενισχύσεων από τον Οργανισμό».          

     deltio typoy 13102022