ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποίησε ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. στην Κοζάνη, την Παρασκευή 13/1/2023, με θέμα : «Τα νέα δεδομένα της ΚΑΠ 2023-2027 - Αγρότες και Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. μαζί σε μια νέα εποχή».

Πλήθος ενδιαφερομένων, περίπου 550 άτομα, συγκεντρώθηκε στο αμφιθέατρο του Κέντρου Ποντιακού Ελληνισμού, για να παρακολουθήσει την ημερίδα.

Στην ημερίδα απεύθυναν χαιρετισμό οι Βουλευτές Κοζάνης κ.κ. Γ. Αμανατίδης και Ε. Κωνσταντινίδης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γ. Κασαπίδης και ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λ. Μαλούτας.

Τα θέματα που αναπτυχθήκαν από τα στελέχη του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. αφορούσαν τις Άμεσες Ενισχύσεις και τους Ελέγχους των Δράσεων και των Καθεστώτων στο πλαίσιο της Κ.Α.Π. 2023-2027, καθώς και τις Καινοτόμες εφαρμογές του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.. Με εισηγήσεις τους τοποθετήθηκαν, εκπρόσωπος του ΥΠΑΑΤ για τα μέτρα σχετικά με τα Σχέδια Βελτίωσης και τους Νέους Γεωργούς και εκπρόσωπος της ΕΘΕΑΣ για τις ευκαιρίες που δημιουργούνται στον αγροτικό τομέα, μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε μετά από 4,5 ώρες,  πολύ πέραν του αρχικά προγραμματισμένου χρόνου διαρκείας της, καθώς στη συζήτηση που ακολούθησε, την οποία συντόνισε ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Ευάγγελος Σημανδράκος, συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον οι παρευρισκόμενοι. Μέσα σε περίπου 1,5 ώρα απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις που υπεβλήθησαν από παραγωγούς, από εκπροσώπους ΚΥΔ και τους εκπροσώπους των Αγροτικών Φορέων.

Οι ενημερωτικές ημερίδες του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. θα συνεχισθούν σε όλη τη χώρα.

 

 

Previous Next