Μετά την ολοκλήρωση διασταυρωτικών ελέγχων και ενσωμάτωσης των στοιχείων ελέγχων, πραγματοποιήθηκε σήμερα 2.5.2023 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η πληρωμή της συνδεμένης ενίσχυσης Βόειου 2022.
Τα ποσά που θα καταβληθούν αργά το απόγευμα στους λογαριασμούς των 8.440 κτηνοτρόφων ανέρχονται σε 28,9 εκ ευρώ, με τιμή ενίσχυσης 114 ευρώ ανά επιλέξιμο ζώο.
Από την 1η αυτή πληρωμή έχει εξαιρεθεί ένας αριθμός ζώων, για τον οποίο κατά την λήψη των στοιχείων τους από την Κτηνιατρική Βάση Δεδομένων (ΚΒΔ), υπήρξαν αναντιστοιχίες στις καταχωρίσεις ενωτίων σε σχέση με την χρονική περίοδο  παραμονής τους στην εκμετάλλευση.  Για τα ζώα αυτά ενώ είχαν περιληφθεί αρχικά στον υπολογισμό της τιμής ενίσχυσης, δεν καταβάλλεται σήμερα ενίσχυση. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ συνεχίζει τους ελέγχους και για όσα ζώα προκύψουν θέματα θα ζητηθούν διευκρινίσεις από τους κατόχους τους. Στην συνέχεια μετά τους ελέγχους και προσδιορισμό εκ νέου του τελικού αριθμού επιλέξιμων ζώων, θα γίνει επαναπροσδιορισμός της τιμής ενίσχυσης και θα ακολουθήσει συμπληρωματική πληρωμή σε όλους τους δικαιούχους.