Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με σκληρή και συλλογική προσπάθεια, ο ΟΠΕΚΕΠΕ επιτυγχάνει για τρίτη χρονιά όχι μόνο να μην αποκλίνει από το πρόγραμμα πληρωμών που ανακοινώνει στην αρχή κάθε έτους, αλλά και με την βοήθεια της ηγεσίας του ΥπΑΑΤ και την έγκαιρη υπογραφή της σχετικής σύμβασης χρηματοδότησης του ΕΛΕΓΕΠ (Ειδικού Λογαριασμού Εγγυήσεων Γεωργικών Προϊόντων), να πραγματοποιεί νωρίτερα την πληρωμή της προκαταβολής (50%) της Ενιαίας Ενίσχυσης Έτους 2012.

Η πληρωμή αφορά περίπου 670.000 δικαιούχους και το ποσό πληρωμής είναι περίπου 970.000.000 €. Τα αντίστοιχα ποσά πληρωμής θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς των δικαιούχων από σήμερα αργά το βράδυ.

Μέσω της γνωστής πλέον διαδικτυακής υπηρεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ (http://www.opekepe.gr/sdip.asp), οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται, τόσο για το καταβληθέν ποσό, όσο και για τυχόν προβλήματα ή σφάλματα κατά την υποβολή της αίτησης και για τα οποία δεν κατέστη δυνατή η πληρωμή της προκαταβολής. Η πληρωμή των δικαιούχων με προβλήματα θα γίνει μετά την διόρθωση των σφαλμάτων με την εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης του 2012 που θα πραγματοποιηθεί μετά τα μέσα Δεκεμβρίου 2012.

Συμβάλλοντας στην υλοποίηση του e-ΥπΑΑΤ, με αφορμή την πληρωμή της προκαταβολής (50%) της Ενιαίας Ενίσχυσης Έτους 2012, 240.000 περίπου δικαιούχοι που είχαν δηλώσει τον αριθμό του κινητού τους κατά την υποβολή της αίτησης έλαβαν προσωποποιημένο SMS με τα στοιχεία της πληρωμής τους. Η εν λόγω ψηφιακή υπηρεσία υλοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου ‘Υψηλής Προστιθέμενης Αξίας Αγροτικές Ψηφιακές Υπηρεσίες (eΥπΑΑΤ)’ που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ‘Ψηφιακή Σύγκλιση’.

Υπηρετώντας τον ρόλο του ως ένας από τους κεντρικούς φορείς υποστήριξης του Νόμου της Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ο ΟΠΕΚΕΠΕ καινοτομεί υπηρετώντας την διαφάνεια και την διοικητική απλούστευση, καθώς μέσω της ενιαίας αίτησης επετεύχθη για δεύτερη χρονιά να πληρωθεί ταυτόχρονα και η ασφαλιστική εισφορά υπέρ ΕΛΓΑ (περίπου 50.000.000 €).

Επιστροφή στην κορυφή