Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.), επισκέφτηκε την Δευτέρα 09/05/22 αντιπροσωπεία του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών (Κ.Ο.Α.Π.).

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η γνωριμία του Επιτρόπου του Κ.Ο.Α.Π. κ. Ανδρέα Κυπριανού, με τον Πρόεδρο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. κ. Δημήτρη Μελά και η υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ των δύο Οργανισμών.

Τον Επίτροπο του Κ.Ο.Α.Π. συνόδευσε ο Βοηθός Επίτροπος κ. Ανδρέας Ευαγγέλου και άλλα στελέχη του Οργανισμού τα οποία συναντήθηκαν με στελέχη του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας που υπεγράφη, καθορίζει τους όρους για τη συνεργασία των δυο Οργανισμών και στόχος του είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εργασιακής εμπειρίας σε νομικά, τεχνικά, οργανωτικά και διοικητικά θέματα, καθώς και η ανάληψη από κοινού πρωτοβουλιών και ενεργειών για τη διευθέτηση ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος, σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης σκοπός του είναι η διερεύνηση της από κοινού συμμετοχής των Οργανισμών των δύο χωρών, σε χρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. Προγράμματα και η συνδιαμόρφωση θέσεων, όπου είναι εφικτό, οι οποίες υποβάλλονται προς ψήφιση στις διαχειριστικές επιτροπές της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τόσο ο Επίτροπος του Κ.Ο.Α.Π., όσο και ο Πρόεδρος του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., εκτιμούν ότι η υλοποίηση της συνεργασίας θα είναι αμοιβαία επωφελής για τους δύο Οργανισμούς και τελικά για το σύνολο των παραγωγών των δύο χωρών.

                                                                                                       

koap opekepe1

koap opekepe2

koap opekepe3

 

Επιστροφή στην κορυφή