Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων

Εφαρμογές υποστήριξης συναλλαγών με τον πολίτη

Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., στοχεύοντας στη διαρκή αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών που παρέχει δωρεάν σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και παραγωγούς και προκειμένου να διευκολύνει τη δυνατότητα απομακρυσμένης υποβολής ΕΑΕ, διαθέτει, με την υποστήριξη και αρωγή των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στα ΚΥΔ και σε όλους τους παραγωγούς της χώρας ένα εύχρηστο εργαλείο. Μέσω της υπηρεσίας αυτής, ο πολίτης – αγρότης θα μπορεί να εξυπηρετείται από το ΚΥΔ ψηφιακά, μέσω του υπολογιστή του ή του κινητού τηλεφώνου του.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία του gov.gr και του κυβερνητικού νέφους (G-cloud), o ΟΠΕΚΕΠΕ παρέχει την δυνατότητα σε περίπου 650.000 δικαιούχους κοινοτικών ενισχύσεων να επικοινωνήσουν μέσω τηλεσυνάντησης – τηλεδιάσκεψης, δίχως δηλαδή να απαιτείται η φυσική τους παρουσία, με οποιοδήποτε από τα 450 ενεργά πιστοποιημένα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) επιλέξουν, από όποιο σημείο βρίσκονται. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας υπολογιστής ή ένα «έξυπνο κινητό» και σύνδεση στο διαδίκτυο. Επιπλέον, μπορούν να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά για την αίτησή τους, αλλά και να βλέπουν το αγροτεμάχιο που επιθυμούν να δηλώσουν και να κατευθύνουν ακριβώς τον υπεύθυνο του ΚΥΔ για την ψηφιοποίησή του, με τον ίδιο τρόπο που θα το έκαναν αν ήταν παρόντες στο γραφείο.

Προκειμένου ο αγρότης να συνδεθεί στην πλατφόρμα, πρέπει να κατεβάσει και να εγκαταστήσει στον υπολογιστή του ή σε ένα «έξυπνο» κινητό την αντίστοιχη εφαρμογή «ΚΥΔ Mobile» μέσω του Google play. H ταυτοποίηση γίνεται με τους κωδικούς taxisnet, σύμφωνα με τα πρότυπα της ΓΓΠΣ και ακολούθως επιλέγεται από τον χρήστη το Κέντρο που θα τον εξυπηρετήσει.

Ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Δρ. Γρηγόριος Βάρρας δήλωσε: «Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί το αποτέλεσμα της κοινής δράσης μεταξύ των αρμόδιων φορέων. Αυτονόητα, δεν σταματάμε και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε ψηφιακές υπηρεσίες - και όχι μόνο σχετικά με την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης - σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία. Ο στόχος μας είναι ο πολίτης-αγρότης να μπορεί να εξυπηρετείται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίχως να απαιτείται η φυσική του παρουσία, στα πρότυπα των πρόσφατων κυβερνητικών εξαγγελιών για εξυπηρέτηση από απόσταση. Το άλμα στην ψηφιακή διακυβέρνηση θα επιφέρει μια νέα κανονικότητα που μπορεί να είναι πιο ορθολογική, πιο ανοιχτή και πιο δίκαιη».

Αίτηση για Εγγραφή στο Μηχανογραφικό Μητρώο Συναλλασσομένων

Σχετικά αρχεία :

    • Αίτηση & Δικαιολογητικά για ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ / ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΑ και σχετικές οδηγίες. doc
    • Αίτηση & Δικαιολογητικά για Εταιρείες ( Α.Ε., ΕΠΕ., Ο.Ε., Ε.Ε., ΕΑΣ., Α.Σ,.) και σχετικές οδηγίες. doc

Αναζήτηση κωδικού στο Μηχανογραφικό Μητρώο Συναλλασσομένων:

 

Οnline Καταχώριση Δήλωσης Εφαρμογής πρώτη δάσωση γεωργικών γαιών

 

Από σήμερα 27.10.2014 έχει τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή καταχώρησης Οnline Καταχώρισης Δήλωσης Εφαρμογής των Γεωργοπεριβαλλοντικών Ενισχύσεων του Μέτρου 214 Δράσης 2.3Β (Σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης στην παραγωγή σακχαροτεύτλων)». Η πρόσβαση στην εφαρμογή επιτυγχάνεται μέσω της διεύθυνσης: https://sugar.dikaiomata.gr/sugar/. Διευκρινίζεται ότι η δήλωση εφαρμογής υποβάλλεται σύμφωνα με τα αναφερόμενα στη σχετική εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ (ΑΔΑ ΩΑΑ046ΨΧΞΧ-ΜΟΛ).

Περισσότερα...

Εγγραφή και Πρόσβαση στην Εφαρμογή Υποβολής Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2018

Εξυπηρέτηση πολιτών :

Ενημερωτικό υλικό :

  

Ενημερωτικό υλικό :

 Παρουσιάσεις :

 Βίντεο για την online Υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2016:

Εγγραφή και Πρόσβαση στην Online Εφαρμογή Υποβολής Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2016

Λίστα με στοιχεία επικοινωνίας Πιστοποιημένων Φορέων Α' & Β' Βαθμού για το έτος 2016

Εξυπηρέτηση πολιτών :

  • Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση για την Online Εφαρμογή Υποβολής ΕΑΕ 2016: 210 8802000
  • Ηλεκτρονική Φόρμα Ερωτημάτων για την Online Εφαρμογή Υποβολής ΕΑΕ 2016: Έντυπο Ερωτημάτων
    Στο πεδίο "Θέμα επικοινωνίας" επιλέγετε "ΕΝΙΑΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 2016 online - ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΧΡΗΣΤΩΝ"

 

Επιστροφή στην κορυφή