Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων

Ενημέρωση

Ενημερώνονται οι ενταγμένοι της 2ης πρόσκλησης της Δράσης 10.1.09 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων» του Μέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα» στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, κατ' εφαρμογή του άρθρου 20 της με αριθμ. 401/48520/29.03.2018 (ΦΕΚ Β΄ 1226/2-4-2018) Υπουργικής Απόφασης όπως τροποποιημένη ισχύει, οφείλουν να προσκομίσουν για το έτος εφαρμογής 2023, στο πλαίσιο υποβολής των προβλεπόμενων παραστατικών ειδικών διατάξεων,  αντίγραφα των ενημερωμένων χειρόγραφων μητρώων καταγραφής για όλες τις ενταγμένες εκμεταλλεύσεις των αιγοπροβάτων και των χοιροειδών στις αρμόδιες Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ  από 13/05/2024 έως και 31/05/2024 σύμφωνα με την αριθ. 28809/08.05.2020 εγκύκλιο ΟΠΕΚΕΠΕ (ΑΔΑ:6ΧΞΧ46ΨΧΞΧ-ΨΛΥ).

 Επισημαίνουμε ότι τα εν λόγω παραστατικά αποτελούν υποχρέωση για την επαλήθευση και επιβεβαίωση των κριτηρίων επιλεξιμότητας.

Διακήρυξη δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού με ανοικτή διαδικασία μέσω ΕΣΗΔΗΣ για την επιλογή αναδόχου για την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης ασφάλειας στο πλαίσιο της πιστοποίησης κατά ISO 27001:2013 για 12 (δώδεκα) μήνες, προϋπολογισθείσας δαπάνης έως 65.600,00€ πλέον του αναλογούντος Φ.Π.Α. 24%, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής.

 pdfΠροβολή διακήρυξης.pdf

Αναφορικά με την υποβολή των δηλώσεων εισοδήματος που υποχρεούνται να υποβάλλουν οι φορολογούμενοι και ειδικότερα οι παραγωγοί, σας ενημερώνουμε ότι  από την Τετάρτη  1/5/2024, ολοκληρώθηκε η έκδοση των βεβαιώσεων για το φορολογικό έτος 2023, και οι δικαιούχοι μπορούν να την εκτυπώσουν ηλεκτρονικά,  μέσω του συνδέσμου: https://tax-attestation.opekepe.gr/

O Οργανισμός ενημερώνει τους δικαιούχους παραγωγούς ότι, σε συνέχεια της ολοκλήρωσης των πληρωμών για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις και σε συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης του και των δεσμεύσεών του , διευκρινίζει τα ακόλουθα: 

Η εφαρμογή καταχώρησης ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα άμεσων ενισχύσεων του έτους ενίσχυσης 2023. 

Ειδικότερα:

  • Συνδεδεμένη ενίσχυση για την καλλιέργεια ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΤΟΜΑΤΑΣ
  • Συνδεδεμένη ενίσχυση για την παράδοση ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΩΝ ΠΡΟΣ ΧΥΜΟΠΟΙΗΣΗ
  • Συνδεδεμένη ενίσχυση για την καλλιέργεια ΣΠΟΡΩΝ ΠΡΟΣ ΣΠΟΡΑ
  • Συνδεδεμένη ενίσχυση για την καλλιέργεια ΡΥΖΙΟΥ
  • Συνδεδεμένη ενίσχυση για την καλλιέργεια ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑ
  • Συνδεδεμένη ενίσχυση για την καλλιέργεια ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ
  • Συνδεδεμένη ενίσχυση για την καλλιέργεια ΟΣΠΡΙΩΝ που προορίζονται για την ανθρώπινη κατανάλωση
  • Συνδεδεμένη ενίσχυση για την καλλιέργεια ΠΡΩΤΕΪΝΟΥΧΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΨΥΧΑΝΘΩΝ
  • Συνδεδεμένη ενίσχυση για την καλλιέργεια ΠΡΩΤΕΪΝΟΥΧΩΝ ΣΑΝΟΔΟΤΙΚΩΝ ΨΥΧΑΝΘΩΝ
  • Συνδεδεμένη ενίσχυση για την καλλιέργεια ΜΗΛΩΝ

θα παραμείνει ενεργή για καταχωρήσεις έως και την Παρασκευή 31/05/2024.

Η εγγραφή του Διαχειριστή του κάθε φορέα μέσω του συνδέσμου: https://registration.dikaiomata.gr/registrationUsrMngOsde/register1.php

Οργανισμός

loading...
Οργανισμός

Εξυπηρέτηση

loading...
Εξυπηρέτηση

Εφαρμογές

loading...
Εφαρμογές

Με ένα κλικ

loading...
Με ένα κλικ

Επιστροφή στην κορυφή