Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων

                                                                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  1. Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικτυακή εφαρμογή του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. για την υποβολή των αιτήσεων αναθεώρησης χορήγησης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα έτους ενίσχυσης 2020 έχει τεθεί σε λειτουργία από σήμερα Τετάρτη 24-03-2021.
  2. Η αίτηση αναθεώρησης υποβάλλεται στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. υποχρεωτικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος στην ιστοσελίδα ΚΑΡΤΕΛΑ ΑΓΡΟΤΗ : https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/FarmersTab/#/welcome.
  1. Για να είναι δυνατή η είσοδος στην εφαρμογή είναι απαραίτητη η λήψη κωδικού και η δημιουργία προσωπικού λογαριασμού από τη σελίδα https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/ στην επιλογή “Εγγραφή”.

Οδηγίες για τη δημιουργία προσωπικού λογαριασμού και λήψης κωδικού περιέχονται στο αρχείο https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/static/files/egxeiridio_online_xristi.pdf.

Επισημαίνεται ότι παραγωγοί, οι οποίοι είναι  ήδη εγγεγραμμένοι  στις οn-line εφαρμογές του ΟΠΕΚΕΠΕ για τα έτη (2014-2020) ή έχουν υποβάλλει αίτηση στα γεωργοπεριβαλλοντικά μέτρα του ΠΑΑ (π.χ. Βιολογικές Καλλιέργειες, Κομφούζιο, Νιτρορύπανση) για την είσοδό τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα τελευταία επικαιροποιημένα στοιχεία ταυτοποίησης (όνομα χρήστη, κωδικό). Δεν απαιτείται εκ νέου εγγραφή στο σύστημα ή πιστοποίηση μέσω taxisnet.

  1. Ο αιτών υποβάλλει την αίτηση αναθεώρησης ως εξής:
  • στην «ΚΑΡΤΕΛΑ ΑΓΡΟΤΗ» επιλέγει «Εθνικό Απόθεμα 2020», «Αίτηση αναθεώρησης», «Νέα εγγραφή»
  • επιλέγει «Καταχώρηση»
  • συμπληρώνει την αίτηση και επισυνάπτει τα απαραίτητα δικαιολογητικά
  • επιλέγει «Οριστικοποίηση»
  • επιλέγει «Εκτύπωση»
  1. Καταληκτική ημερομηνία οριστικοποίησης και συνεπώς υποβολής των αιτήσεων αναθεώρησης είναι η 9η Απριλίου 2021. Αιτήσεις αναθεώρησης, οι οποίες έχουν καταχωρηθεί αλλά δεν έχουν οριστικοποιηθεί ως την άνω καταληκτική ημερομηνία θεωρούνται ως μη υποβληθείσες στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.
  2. Οι γεωργοί, πριν την οριστικοποίηση και υποβολή της αίτησης τους οφείλουν να έχουν αναγνώσει προσεκτικά την αριθ. 13638/01-03-2021 Εγκύκλιο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. σχετικά με τη διαδικασία υποβολής και εξέτασης των αιτήσεων αναθεώρησης για τη χορήγηση δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα.

Επιστροφή στην κορυφή