Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όπως την προηγούμενη χρονιά, έτσι και φέτος θα δοθεί η δυνατότητα διαδικτυακής υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Εκμετάλλευσης, η οποία εκτός της Αίτησης Ενίσχυσης διαφόρων καθεστώτων προς ΟΠΕΚΕΠΕ, περιλαμβάνει την Δήλωση Καλλιέργειας/ Εκτροφής του ΕΛΓΑ και την ετήσια ανανέωση της εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ).


Συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, φέτος θα δίνεται η δυνατότητα η Ενιαία Αίτηση Εκμετάλλευσης να έχει μεταβολές και στα γεωχωρικά δεδομένα σε σύγκριση με την αίτηση του προηγούμενου έτους. Επιπρόσθετα, θα κλείνει οριστικά ο κύκλος της υποβολής της αίτησης καθώς θα επισυνάπτονται ηλεκτρονικά και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Σ’ αυτό το πλαίσιο καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν αίτηση εγγραφής στην εφαρμογή διαδικτυακής υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Εκμετάλλευσης στον σύνδεσμο www.opekepe.gr/aee2012_online.asp για τη λήψη κωδικού πρόσβασης. Η αίτηση εγγραφής μπορεί να γίνει μέχρι 11/3/2012 και ακολούθως η υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Εκμετάλλευσης θα είναι δυνατή από 12/3/2012 έως 1/5/2012.

Όσοι υπέβαλλαν αίτηση την προηγούμενη χρονιά μέσω διαδικτύου, ή μέσω τηλεφώνου ή μέσω ταχυδρομικής επιστολής μπορούν να κάνουν αίτηση εγγραφής λήψης κωδικού πρόσβασης μέχρι 30/4/2012. Δεν θα μπορούν να υποβάλουν διαδικτυακή αίτηση όσοι έχουν κύρια και συμπληρωματική αίτηση.

Σημειώνεται ακόμη ότι με την από 12.1.2012 Υπουργική Απόφαση με Αρ. Πρωτ. 1063/3386, εγκρίθηκε η ενεργοποίηση δικαιωμάτων προαίρεσης της υπ’ αριθ. 6023/ΡΜ/2011 Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Ένωσης “ΠΑΣΕΓΕΣ – NEUROPUBLIC Α.Ε.” που αφορά στην ανάθεση των υπηρεσιών συμπλήρωσης, συγκέντρωσης και καταχώρησης στη βάση δεδομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ των αλφαριθμητικών και γεωχωρικών στοιχείων για την υποβολή των στοιχείων της Ενιαίας Αίτησης (ΑΕΕ) των γεωργών για το Έτος 2012. Η ενεργοποίηση των πυλών εισαγωγής αναμένεται να γίνει στις 12/3/2012. Επ’ αυτού θα υπάρξει νέα ανακοίνωση τύπου.

Επιστροφή στην κορυφή