Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων

Στο πλαίσιο εφαρμογής της υπ΄αριθμ. 517/93604/31-3-20 ΥΑ αναφορικά με την τροποποίηση της υπ΄αριθμ. 1174/27330/9-3-2015 ΥΑ για τον καθορισμό των  λεπτομερειών χορήγησης της συνδεδεμένης ενίσχυσης στον τομέα των ζαχαρότευτλων σε εκτέλεση του άρθρου 52 του ΚΑΝ 1307/2013 του Συμβουλίου,  σας γνωρίζουμε ότι :

Δικαιούχοι της συνδεδεμένης ενίσχυσης ζαχαρότευτλων (κωδικός ομάδας καλλιέργειας 10) είναι οι γεωργοί, που καλλιεργούν ζαχαρότευτλα σε επιλέξιμες εκτάσεις υπό τις εξής προϋποθέσεις:

  • Να έχουν συνάψει σύμβαση παράδοσης τεύτλων σε μεταποιητική μονάδα μέχρι 10.07.2020
  • Οι εκτάσεις που συμμετέχουν στη συνδεδεμένη ενίσχυση πρέπει να σπέρνονται με πιστοποιημένο σπόρο σποράς, που αποδεικνύεται με την προσκόμιση πρωτότυπου “τιμολογίου αγοράς” το οποίο επισυνάπτεται στην ΕΑΕ.
  • Να έχουν παραδώσει το προϊόν σε μεταποιητική μονάδα το αργότερο μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2021. Κατά παρέκκλιση, σε αιτιολογημένες περιπτώσεις, το διάστημα μπορεί να παραταθεί με απόφαση του Προέδρου του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Οι δικαιούχοι γεωργοί υποχρεούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά:

α) το αντίγραφο σύμβασης παράδοσης τεύτλων σε μεταποιητική μονάδα που έχουν συνάψει, το αργότερο έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης  10.07.2020.

β) τα τιμολόγια αγοράς σπόρου έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αυτής.

Οι επίσημες ετικέτες πιστοποίησης (καρτέλες) του σπόρου υποβάλλονται στην αρμόδια περιφερειακή Δ/νση του ΟΠΕΚΕΠΕ έως 10.07.2020.

Από τα παραστατικά αυτά πρέπει να προκύπτουν η συνολική ποσότητα, η ποικιλία και η κατηγορία του σπόρου.

Όταν δεν συμφωνεί η ποσότητα πιστοποιημένου σπόρου που αναφέρεται στις ετικέτες με εκείνη των τιμολογίων, λαμβάνεται υπόψη η μικρότερη από τις δύο.

Σε περίπτωση απώλειας του πρωτότυπου «τιμολογίου αγοράς», ο παραγωγός μπορεί να προσκομίσει γνήσιο ευκρινές αντίγραφο, από το αντίστοιχο στέλεχος του προμηθευτή πιστοποιημένου σπόρου, σφραγισμένο και υπογεγραμμένο από τον πωλητή για την ακρίβεια των στοιχείων.

Σε περίπτωση απώλειας των επίσημων ετικετών πιστοποίησης (καρτέλες) του σπόρου, ο παραγωγός μπορεί να προσκομίσει βεβαίωση αγοράς πιστοποιημένου σπόρου ζαχαρότευτλων του φορέα πώλησης ανά ποικιλία και καλλιέργεια (συνημμένο Υπόδειγμα) σφραγισμένο και υπογεγραμμένο από τον πωλητή για την ακρίβεια των στοιχείων.                                                                                     

                                                                                                             

                                                                                                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ

                                                                                                             Δρ Γρηγόριος  Βάρρας

Επιστροφή στην κορυφή