Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων

1.Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα στην εφαρμογή «Καρτέλα του Αγρότη» στην Υποενότητα Έλεγχοι μέσω Τηλεπισκόπησης για το έτος 2021, για τους γεωργούς που εμπίπτουν σε δείγμα ελέγχου και αφορούν:

  • Στους όρους επιλεξιμότητας για τα αγροτεμάχια που εμπίπτουν στα κάτωθι δείγματα Συνδεδεμένων Καθεστώτων:
  • Συνδεδεμένη Ενίσχυση για την Καλλιέργεια Ρυζιού
  • Συνδεδεμένη Ενίσχυση για την Καλλιέργεια Βιομηχανικής Ντομάτας
  • Συνδεδεμένη Ενίσχυση για την Καλλιέργεια Πορτοκαλιών προς Χυμοποίηση
  • Συνδεδεμένη Ενίσχυση για την Καλλιέργεια Σπόρων προς Σπορά
  • Συνδεδεμένη Ενίσχυση για την Καλλιέργεια Ροδάκινων προς Χυμοποίηση
  • Συνδεδεμένη Ενίσχυση για την Καλλιέργεια Κορινθιακής Σταφίδας
  • Ενίσχυση για την διατήρηση της Καλλιέργειας Αμπέλων

2.Η κοινοποίηση των αποτελεσμάτων των ελέγχων πραγματοποιείται ηλεκτρονικά και θεωρείται ότι έχει νομίμως κοινοποιηθεί μετά την παρέλευση πέντε ημερών, από την ανάρτησή τους στο λογαριασμό του υπόχρεου στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Καρτέλα του Αγρότη» στο πληροφοριακό σύστημα του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.. Για περισσότερες πληροφορίες είναι απαραίτητη η είσοδος στην εφαρμογή “Καρτέλα Αγρότη», η οποία πραγματοποιείται από τον παρακάτω σύνδεσμο: 

https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/FarmersTab/#/login.
Για να είναι δυνατή η είσοδος στην εφαρμογή είναι απαραίτητη η λήψη κωδικού και η δημιουργία προσωπικού λογαριασμού από τη σελίδα 

https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/  στην επιλογή “ΑΙΤΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ”.

Οδηγίες για τη δημιουργία προσωπικού λογαριασμού και λήψης κωδικού περιέχονται στο αρχείο

https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/static/files/egxeiridio_online_xristi.pdf

Επισημαίνεται ότι οι παραγωγοί, οι οποίοι έχουν υποβάλλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης online για τα έτη 2014-2021 ή έχουν υποβάλλει αίτηση στα γεωργοπεριβαλλοντικά μέτρα (Βιολογικές Καλλιέργειες, Κομφούζιο, Νιτρορύπανση, Διατήρηση ελαιώνα Άμφισσας, κλπ) ΔΕΝ απαιτείται να παραλάβουν εκ νέου κωδικό και μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα τελευταία εν ισχύ στοιχεία.

Στην περίπτωση που ο παραγωγός έχει απωλέσει το όνομα χρήστη ή τον κωδικό του ή επιθυμεί να αλλάξει κάποιο από τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να ακολουθήσει τις σχετικές οδηγίες που περιγράφονται στην ανωτέρω ιστοσελίδα (μέσω των επιλογών «Αίτημα μεταβολής email» ή «Αλλαγή κωδικού» αντίστοιχα).

3.Επιπροσθέτως, με σκοπό να δοθεί στους ενδιαφερόμενους η ευκαιρία για περαιτέρω εξέταση των περιπτώσεων μείωσης λόγω ελέγχου, η ειδική εφαρμογή υποβολής ενστάσεων κατά των αποτελεσμάτων ελέγχων μέσω τηλεπισκόπησης στο πλαίσιο των Συνδεδεμένων Καθεστώτων θα λειτουργήσει έως 13/05/2022. Η εν λόγω εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη στα κατά τόπους ΚΥΔ (Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων), όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν σχετικό αίτημα ένστασης. Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι που έχουν υποβάλλει την ΕΑΕ 2021 online, μπορούν να υποβάλουν ένσταση με τους κωδικούς του προσωπικού τους λογαριασμού εισερχόμενοι στη σελίδα https://osdeypovoli.dikaiomata.gr/gaee2021/#/login στον κατάλογο επιλογής (menu) «ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ». Διευκρινήσεις αναφορικά με τον τρόπο υποβολής ενστάσεων, έχουν αναρτηθεί στον κατάλογο επιλογής (menu) «ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ».

4.Επιπλέον, έχουν αναρτηθεί τα αποτελέσματα της εκδίκασης των ενστάσεων που έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο χορήγησης:

  • της Βασικής Ενίσχυσης.
  • της Γεωργικής Πρακτικής Επωφελούς για το Περιβάλλον (Υπόχρεων τήρησης διαφοροποίησης καλλιεργειών και περιοχών οικολογικής εστίασης).

Επιστροφή στην κορυφή