Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων

Η περσινή απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ για μεταφορά της εφαρμογής της ΕΑΕ στο Κυβερνητικό Νέφος (gcloud) ήταν η πρώτη φάση υλοποίησης του στρατηγικού στόχου που έχει ο Οργανισμός για εξωστρέφεια και διαφάνεια. Φέτος, ολοκληρώνεται αυτός ο στόχος καθώς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα είναι δυνατή μέσω διεπαφής (API), η διαλειτουργικότητα μεταξύ της ΕΑΕ και τρίτων εφαρμογών (που πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές) τις οποίες μπορούν να αναπτυχθούν για την καλύτερη υποστήριξη των δικαιούχων.

Η εξέλιξη αυτή, ανοίγει νέους δρόμους στην εποχή της ψηφιακής γεωργίας, διευκολύνοντας τη διαλειτουργικότητα συστημάτων, μια κίνηση που αποτελούσε συστηματική επιδίωξη τόσο του ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και του ΥπΑΑΤ. Προσφέροντας ασφαλή και αποτελεσματική ανταλλαγή δεδομένων, αυτή η διεπαφή (API) ενισχύει την ομαλή λειτουργία όλων των εφαρμογών που σχετίζονται με την ελληνική γεωργία, καθιστώντας την πληροφορική υποδομή του οργανισμού ένα ισχυρό εργαλείο για τη σύγχρονη γεωργία και την ελληνική οικονομία.

Στις παρακάτω διευθύνσεις παρέχονται οι προδιαγραφές του API σε openAPI YAML format. To ένα link αφορά στην ΕΑΕ και το άλλο στους παραμετρικούς πίνακες της ΕΑΕ.

https://app.swaggerhub.com/apis/OPEKEPE/eae-api/1.0.0

https://app.swaggerhub.com/apis/OPEKEPE/eae-api-param/1.0.0  

Επιστροφή στην κορυφή