Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενημερώνει ότι οι γεωργοί που υποβάλουν δήλωση στο πλαίσιο της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2023, θα πρέπει να εξαιρούν από τις δηλούμενες εκτάσεις τα τμήματα που καθίστανται μη επιλέξιμα σύμφωνα με τους Κοινοτικούς Κανονισμούς, δεν ήταν στην κατοχή τους στις 31/5/2023 και δεν είναι επιλέξιμα καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου μέχρι 31/12/2023.

Για την διέλευση του αγωγού, έχουν ενημερωθεί με ακρίβεια από την εταιρία «Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Α.Ε. (ΔΕΣΦΑ)», όπως αυτή απεικονίζεται στους αντίστοιχους χάρτες που περιλαμβάνονται στα σχετικά ΦΕΚ ως ισχύουν, καθώς και στα ατομικά διαγράμματα των σχετικών συμβάσεων.

Προς διευκόλυνση των γεωργών, ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει επισημάνει στο γεωχωρικό περιβάλλον ΕΑΕ 2023, την ζώνη διέλευσης του αγωγού επί της οποίας δεν δύναται να ασκηθεί καλλιεργητική δραστηριότητα, ως μη επιλέξιμη.

Σε κάθε περίπτωση οι γεωργοί, προκειμένου να αποφύγουν αποκλίσεις στην συνολική καταβολή των ενισχύσεών τους, οφείλουν να δηλώνουν ορθά τα επιλέξιμα αγροτεμάχιά τους, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην εγκύκλιο της υποβολής Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2023.

Επιστροφή στην κορυφή